ДруштвоНајновијеФоча

Фочанка Милица Шкипина добитник Светосавске награде као изузетан студент Факултета техничких наука у Новом Саду

На Факултету техничких наука у Новом Саду јуче је традиционално уприличена Светосавска свечаност и промоција магистара техничких наука, специјалиста и мастер инжењера, међу којима се нашла и наша суграђанка Милица Шкипина.

Младој Фочанки је додјељена Светосавска награда као изузетном студенту Факултета техничких наука за школску 2020/2021. годину, гдје је завршила основне и мастер академске студије на студијском програму рачунарство и аутоматика са просјечном оцјеном 10.

Тренутно је асистент-мастер на Катедри за информатику на Факултету техничких наука, Универзитета у Новом Саду.

Треба напоменути да је Милица прва Фочанка и једна од ријетких студената из Српске која је имала прилику да оде на тромјесечно стручно усавршавање на престижном универзитету у Сједињеним Америчким Државама, након што је показала изврсно знање и залагање у пољу којим се бави.

Поред наше суграђанке награђени су и мастер инжењери који су у овој промоцији имали највиши просјек у оквиру области својих студија, а једна од промовисаних је била и проф. др Весна Туркулов која је Указом о одликовањима које је потписао предсједник Републике Србије, добитница златне медаље за заслуге у борби против корона вируса.

Милица је још један у низу примјера да Фоча, али и цијела Република Српска, има интелигентне и способне младе људе, а својим знањем и успјесима доказује да и мале средине, попут наше општине, могу да изњедре брилијантне људе.