ДруштвоНајновијеФоча

Фочак донирао пуњач за електричне аутомобиле, Општина Фоча исти не пушта у рад

У свијету већ дужи период се ради на омасовљавању употребе електричних аутомобила због већег броја предности који оне носе, првенствено због мањег локалног загађења ваздуха, а и због већег степена искоришћености у односу на конвенционални аутомобил.

Фочак поријеклом, а који већ дуго не живи у Фочи, јавио се као донатор електричног пуњача за пуњење електричних аутомобила. Племенита геста нашег фочака, који је желио да поклони нешто нашем граду, је нажалост наишла на препреку. Препрека се зове администрација и Општина Фоча.

Донација у виду пуњача за електричне аутомобиле постављена је код аква парка „Ушће” и оно што је остало је да се мјесто за пуњење прописно оцрта и да се пуњач пусти у рад. Сам процес улази у трећу годину, а Општина Фоча већ годину дана обећава донатору пуштање у рад пуњача, али све остаје на обећањима, ништа се не предузима из њима знаних разлога и ствар се пребацује и на Електродистрибуцију, па на Одјељење за просторно уређење и тако константно.

Мјесто за пуњење електричних возила је потребно обиљежити одговарајућом бојом, а пошто само пуњење аутомобила траје преко сат времена, добар потез би био да пуњење буде бесплатно јер би гост/туриста за вријеме док се возило пуни новац могао потрошити у обиласку града или у аква парку.

Чак и свијетли примјери ентузијазма и напредних идеја испаштају због неодговорне администрације и управе. Када ће се Фоча уписати у списак ријетких градова у БиХ који имају доступне пуњаче за електрична возила и због чега Општина Фоча стопира финализацију донације нашег суграђанина, остаје као питање.