ДруштвоНајновијеФоча

Форум безбједности: Појачане контроле током празника

У сусрет предстојећим новогодишњим и божићним празницима данас је одржан Форум безбједности на којем је апеловано на све општинске и републичке институције да буду у стању максималне приправности током празника.

На Форуму се разговарало и о стању магистралних и регионалних путева на подручју општине Фоча који су, како је истакнуто,  у веома лошем стању, те је неопходна њихова хитна санација.  „Један од закључака Форума безбједности је да се предузећу Путеви Српске упути допис о алармантном стању путева на подручју Фоче те да се по том питању мора нешто предузети како би безбједност грађана и путника била на већем нивоу“, рекао је начелник општине Фоча Милан Вукадиновић.

Током новогодишњих и божићних празника на подручју општине Фоча очекује се прилив грађана из иностранства, повећана фреквенција саобраћаја те прославе празника у угоститељским и изнајмљеним објектима, као и повећана конзумација алкохолних пића и опојних дрога рекао је начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић. Додао је да све ово може довести до угрожавања безбједности грађана „ Полиција до 20. јануара наредне године спроводи појачане активности на терену које се огледају у појачаној контроли саобраћаја с циљем утврђивања ко управља возилима под дејством алкохола и опојних дрога. Вршиће се и контрола радног времена угоститељских објеката као и контрола у самим објектима“.

Полицијска управа Фоча спроводи двије превентивне кампање „Буди опрезан оружје није играчка“ и „Петарде нису играчка“. Како наводи Костовић у наредном периоду полиција ће примјењивати репресивне мјере у случају недозвољене употребе оружја и пиротехничких средстава: „Контролисаћемо и санкционисати прекршиоце, све оне који недозвољено користе ватрено оружје као и оне који недозвољено прометују и користе пиротехничка средства“.

Костовић је подсјетио да сви грађани недозвољену употребу оружја и пиротехничких средстава могу анонимно  да пријаве на број телефона 122.

Извор: Радио Фоча