НајновијеПолитикаФоча

Формиран Општински одбор ПДП-а, Зоран Мандић изабран за предсједника

На Сабору Партије демократског прогреса у Фочи формиран је нови сазив Општинског одбора те странке од 28 чланова, за чијег предсједника је изабран Зоран Мандић.

Мандић је истакао да ће главни задатак ПДП-а у Фочи бити брига о интересу грађана, заустављање одласка младих, те оживљавање привреде.

-Овај град је прије рата имао 40 хиљада становника и више од 20 хиљада запослених, а данас велики број младих пакује кофере и одлази. У овом моменту поред свих прича о неком патриотизму, највећи патритизам је економски, који ће младим обезбиједити да раде и остају овдје-рекао је Мандић.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да је задовољан што Мандић, за којег је рекао да је освједочени борац против организованог криминала и корупције, улази у политику.

Он је навео да не сумња да ће његово искуство искористити да се изборе са будућим изазовима који су потребни да Република Српска буде слободно и нормално мјесто за живот.

-Зато је важно да храбри, одважни и одлучни људи као што је Зоран Мандић буду заједно са нама у тиму ПДП-а. То је велико освјежење и нека врста споја младости, енергије и искуства, али и храбрости и одлучности коју Зоран Мандић носи са собом. За нешто више од десет мјесеци нас чека највећи тест политичке зрелости. Очекујемо велику побједу за предсједника Републике Српске и српског члана предсједништва, али и довољан број мандата и овдје у изборној јединици девет да можемо формирати народну Владу Републике Српске-рекао је Бореновић.

Потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић изразила је увјерење да ће ова и остале опозиционе странке у Фочи остварити одличан резултат на изборима наредне године.

-Опозиција има врло јасне ставове у односу на оно што ради владајућа структура и ми смо данас на терену у Фочи да своје политике представимо људима. У изборној јединици девет Фоча је битно средиште и сигурна сам да је ово један нови почетак за ПДП, али и за укупан резултат на предстојећим општим изборима-рекла је Тривићева.

На сабору уз Бореновића и Тривићеву присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Љубиша Крунић и предсједник Регионалног одбора Рато Рајак.

Извор: Радио Фоча