НајновијеФочаХроника

У Фочи ухапшен полицајац Граничне полиције БиХ

У акцији “Кум” извршени су претреси на подручју Фоче и ухапшен је А.М., полицајац Граничне полиције БиХ, који ће након криминалистичке обраде бити предат поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ, саопштено је из МУП-а Српске.

Како додају, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Кантона Сарајево, а под надзором Тужилаштва БиХ, реализују ову акцију.

Из Тужилаштва БиХ су раније навели да полицајци на подручју Фоче, Сарајева и других градова, спроводе претресе објеката на више локација, као и хапшење осумњичених особа.

“Истрага у предмету односи се и на коруптивна кривична дјела, јер је један од осумњичених активни полицијски радник Граничне полиције БиХ, који се терети да је припадницима криминалне организације неистинито овјеравао документацију за наводни прелазак границе, како би им на тај начин исходио алиби за вријеме почињења кривичних дјела. Осумњичене особе су под истрагом и терете се за организовани криминал, повезан са међународним кријумчарењем и дистрибуцијом на илегалном нарко-тржишту, већих количина дрога”, навели су из Тужилаштва БиХ.

Извор: Независне