ДруштвоНајновијеФоча

У Фочи све повољнија епидемиолошка ситуација

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Фоча из седмице у седмицу је све повољнија, о чему говори податак да је у Дому здравља тренутно на амбулантној терапији осам пацијената са симптомима обољења изазваног вирусом корона, што је далеко мање у односу на новембар прошле године, истакнуто је на редовном састанку Општинског штаба за ванредне ситуације.

Страховања здравствених радника да би у седмици након православног Божића могло доћи до поновног растa броја пацијената заражених вирусом корона нису се обистинила.

Десет дана након Божића, број пацијената који примају терапију у Дому здравља смањен је са 20 на осам.

Директор Дома здравља Фоча Мирослав Рситановић потврдио је да је евидентан пад броја пацијената и да је повољна епидемиолошка ситуација.

Он је најавио да за особље Дома здравља ових дана бити организована обука за процес вакцинисања против вируса корона.

Кризни штаб разматрао је могућност да се сједнице Скупштине општине поново одржавају у просторијама Центра за културу и информисање, јер је сала Градског позоришта, због недостатка гријања и столова, неусловна за одржавање таквих састанака, а из ње није могуће организовати ни радио пренос.

На састанку Кризног штаба је закључено да ће се наредних дана наћи рјешење и обезбиједити просторије које задовољавају епидемиолошке и све друге услове.

Према препоруци епидемиолога, потребно је обезбиједити два кавадратна мјеста простора по једном учеснику састанка.

Извор: Радио Фоча