БиХНајновије

У Фочи и даље на снази наранџасти метеоаларм, у појединим мјестима упаљен црвени

Црвени метеоаларм, који упозорава на екстремно високу температуру ваздуха, упаљен је данас за подручје Бихаћа, Тузле, Сарајева и Мостара гдје ће температура бити и до 40°С, док је за остале крајеве на снази наранџасто упозорење.

Највиша дневна температура ваздуха у периоду од 12.00 до 17.00 часова на подручју Бихаћа, Тузле и Сарајева биће између 37 и 39, а Мостара између 38 и 40°С.

Наранџасти метеоаларм на снази је данас на подручју Фоче, Приједора, Бањалуке, Вишеграда и Требиња гдје ће бити врло вруће, уз највишу температуру ваздуха од 35 до 38, локално и вишу.

На подручју Ливна данас ће од 12.00 до 17.00 часова највиша дневна температура ваздуха бити између 34 и 36 степени ваздуха, па је на снази наранџасти метеоаларм.

Црвено упозорење значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве које могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Извор: СРНА