НајновијеРепублика Српска

У угоститељским објектима дозвољена музика уживо

Од данас је у Републици Српској дозвољена музика уживо у угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, уз поштовање епидемиолошких мјера.

Радно вријеме угоститељских објеката је од 6.00 до 22.00 часова.

Републички штаб за ванредне ситуације је 22. фебруара продужио до 5. марта и друге раније усвојене мјере ради спречавања ширења вируса корона.

Тако је до 5. марта ограничено радно вријеме од 6.00 до 22.00 часа за приређиваче игара на срећу – кладионице, аутомат клубове, казина, томболе, а од 22.00 до 6.00 часова драгстори могу радити искључиво путем шалтерске продаје.

До 5. марта дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста без присуства публике, уз поштовање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Субјекти који обављају регистровану дјелатност дужни су да услове за обављање дјелатности прилагоде мјерама прописаним од Института за јавно здравство Републике Српске.

Субјекти који пружају услуге угоститељства, умјетности и забаве – биоскопи, позоришта, музеји дужни су да организују рад уз примјену прописаних епидемиолошких мјера, са посебном пажњом на ограничење броја лица у објекту у зависности од површине простора и уз обавезно поштовање прописаног физичког растојања, те да на улазу у објекат поставе обавјештење о укупном броју лица која могу боравити у односу на његову површину.

Када је ријеч о ношењу маске на отвореном, у закључку се наводи да се “препоручује грађанима да на отвореном користе заштитне маске уколико није могуће одржавати физичку дистанцу од два метра, а у складу са упутством Института за јавно здравство за коришћење заштитне маске на отвореном”.

Извор: СРНА