ИстакнутоНајновијеРепублика Српска

У Српској 195 новообољелих

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју и извршено је тестирање 832 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 195 особа.

Ради се о 100 мушких и 95 женских особа, од којих је 31 млађе, 119 средње и 45 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 43 особе су из Бањалуке, 39 из Требиња, 24 из Бијељине, 10 из Добоја, седам из Билеће, по шест из Зворника и Приједора, пет из Теслића, по четири из Берковића, Братунца, Гацка, Козарске Дубице, Невесиња и Челинца, по три из Дервенте, Лопара, Љубиња, Модриче и Шамца, по двије из Брода, Прњавора, Рогатице, Станара и Фоче и по једна из Вишеграда, Источне Илиџе, Новог Горажда, Пелагићева, Српца и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о шест мушкараца и девет жена, средње и старије животне доби од којих су по три особе из Добоја и Приједора, двије из Требиња и по једна особа из Петрова, Прњавора, Невесиња, Шипова, Челинца, Лакташа и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 36.836 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.763 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 23.248 особе, а тестирано је укупно 160.943 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 822, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 332, а у општим болницама 490.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 7.918 особа, а надзор је завршен код 118.470 особа.

Извор: РТРС