НајновијеРепублика Српска

У Српској 160 нових случајева вируса корона, један случај у Фочи

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 1.107 лабораторијска узорка, а вирус корона потврђен је код 160 особа.

Ради се о 93 мушких и 67 женских особа, од којих је 28 млађе, 87 средње и 45 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 61 особа је из Бањалуке, по девет из Зворника и Козарске Дубице, седам из Градишке, по шест из Добоја, Пала, Приједора и Прњавора, по пет из Лакташа, Теслића и Шипова, по четири из Бијељине и Мркоњић Града, по три из Братунца, Вишеграда, Котор Вароша, Рибника и Челинца, по двије из Брода, НОвог Града и Хан Пијеска и по једна из Гацка, Дервенте, Љубиња, Оштре Луке, Петрова и Фоче.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је седам смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се особама старије животне доби из Бањалуке, Требиња, Челинца, Модриче, Теслића, Петрова и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 38.581 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 1.923 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 24.715 особа, а тестирано је укупно 172.581 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 582, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 228, а у општим болницама 354.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5.838 особе, а надзор је завршен код 124.079 особе.

Избор: РТРС