НајновијеРепублика Српска

У Српској за ноћ изречено 33 хиљаде марака казни

Републички инспектори изрекли су у Српској казне у износу од 33.000 КМ, а пет објеката затворили због непоштовања мјера у борби против вируса корона које је прописао Републички штаб за ванредне ситуације.

Синоћ је извршено 618 контрола у угоститељским, трговачким и другим услужним објектима, од чега су у 23 случаја утврђене неправилности, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Подршку Републичким инспекторим пружили су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Републички инспектори настављају и данас са појачаним контролама угоститељских и трговачких објекта, великих тржних центара, фризерско-козметичких салона, као и друге врсте објеката.

“Очекујемо од локалних заједница да већим интензитетом ангажују своје контролне органе, да појачају надзор на терену и санкционишу лица која крше мјере. Неприхватљиво је и неће се толерисати да неодговорни појединци и након годину дана, сада већ свјесно крше епидемиолошке мјере”, додаје се у данашњем саопштењу.

У протекла два и по мјесеца извршено је више од 16.300 контрола, у којима су изречене казне у износу од 427.000 КМ, док су 23 затворена.

Извор: СРНА