НајновијеРепублика СрпскаФоча

У Републици Српској сутра нерадни дан

Влада Републике Српске донијела је закључак да се четвртак, 14. јануар прогласи нерадним даном.

Тога дана неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе и други који Нову годину обиљежавају по јулијанском календару.

Руководиоци ових органа су обавезни да у току календарске године организују рад због остваривања пуног годишњег фонда радних дана.

Према ранијој Одлуци о радном времену, коју је донио начелник општине Фоча, у четвртак, 14. јануара угоститељски објекти и приређивачи игара на срећу радиће од 6.00 до 22.00 часа, док занатско-предузетнички и трговински објекти неће радити. 

У временском периоду од 7.00 до 11.00 часова,  дозвољена је производња хљеба и продаја у објектима за производњу и продају пекарских производа. У истом временском периоду радиће цвјећаре и продавнице погребне опреме.

У Одлуци је наведено да су дужни да раде Територијална ватрогасна јединица, Дом здравља, ПВиК „Извор“, КП „Комуналац“, РЈ „Електродистрибуција“, Јавни превоз путника и апотеке.

Дежурна апотека биће „Апотека“ Фоча и радиће у временском периоду од 7.00 до 15.00 часова, односно од 15.00 до 7.00 часова наредног дана путем приправности.

Надзор над примјеном одредби ове Одлуке вршиће Комунална полиција и Тржишна инспекција.

Извор: Радио Фоча