ДруштвоНајновијеФоча

У недјељу „Дринска авантура”

Спуст гуменим чамцима почетним и најбистријим дијелом тока ријеке ДринЕ, од рафтинг кампа „Тара спорт“ до аква парка „Ушће“ у Фочи, у оквиру већ традиционалне манифестације „Дринска авантура“, коју организује фочански Омладински покрет, одржаће се у недјељу, 25. јула.

За манифестација, која пету годину промовише рафтинг и љепоту кристално чистог, тиркизног дијела тока ријеке Дрине, и ове године влада велико интересовање младих из Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.

Након спуста, дугог око 18 километара, Дринска авантура наставиће се ди-џеј журком на Аква парку „Ушће“.

Предсједник Омладинског покрета Младен Мандић каже да ће се учесници окупити на Тргу краља Петра у 9.00 часова, одакле организованим превозом крећу до рафтинг кампа.

„Интересовање је велико, зову нас људи са свих страна да резервишу спуст. За сада имамо пријављене учеснике из Сарајева и Источног Сарајева, Горажда, Устиколине, Плужина, Фоче“, каже Мандић.

Осим промоције природних љепота општине Фоча, циљ „Дринске авантуре“ је ширење еколошке свијести и друштвене покретљивости младих уз слоган “Дрина нас спаја”.

У оквиру Дринске авантуре, Омладински покрет је претходних година порибљавао ријеке Дрину и Ћехотину, организовао „Школу риболова“ , бициклистичку вожњу и ноћни вертикални успон до Планинарског дома „Забрана“, а ове године акценат је стављен на екологију.

„Одлучили смо се за еколошку причу у Миљевини, гдје смо набавили контејнере и организовали акцију чишћења у селу Пођеђе“, наводи Мандић.

Подршка је и ове године стигла од Туристичке организације /ТО/ Фоча, која је омогућила бесплатно учешће на „Дринској авантури“ за најбоље фочанске основце.

„У сарадњи са руководиоцима основних школа „Свети Сава“ и „Веселин Маслеша“, договорили смо да сви вуковци и ђак генерације имају бесплатно учешће. То је наш мали допринос за изузетне ђаке“, рекла је директор ТО Споменка Попадић.

„Дринска авантура“ једна је од фочанских манифестација, којима Омладински покрет и Туристичка организација настоје да туристе, који посјећују околне природне љепоте, прије свега рафтинг кампове на Дрини и Тари и Национални парк „Сутјеска“, доведу у саму Фочу.

Број учесника није ограничен, а заинтересовани се могу пријавити на број телефона 066 892 322 до суботе у 12.00 часова.

Извор: Радио Фоча