ДруштвоНајновијеФоча

У Миљевини изгорјеле бараке породице погинулог борца и удовице ратног инвалида

У Миљевини су изгорјеле двије монтажне бараке, а у пожару, у којем није било повријеђених, без крова над главом остале су породица погинулог српског борца и удовица преминулог ратног војног инвалида.

Ватра је кренула из објекта у којем су живјели супружници Вукашин и Љиља Крсман, са сином Јованом, а касније се проширила и на лијепљени објекат у којем је живјела Милица Јевтовић.

У Територијалној ватрогасној јединици из Фоче кажу да су добили позив за помоћ синоћ у 21.14 часова, након чега су упутили у Миљевину једну цистерну и возило „тојота“, да би им се касније придружила и цистерна Шумског газдинства „Маглић“, као и припадници Полицијске управе Фоча, а велику помоћ су пружили и мјештани.

Шеф Територијалне ватрогасне јединице Радојица Малиш испричао је Радио Фочи да су се ватрогасци у два наврата враћали у Фочу да напуне цистерну и да је гашење ватре трајало до три сата иза поноћи, али да су, због лако горивог материјала од којег су направљене, бараке у потпуности уништене.

„Објекат је био покривен лименим кровом, тако да је било тешко гасити с вана. Ватрогасци су настојали да се пожар не прошири на други објекат, али пошто су лијепљени то је било тешко спријечити“, рекао је Малиш.

Он је навео да није познат узрок пожара.

У бараци породице Крсман сав намјештај је унипштен, док су мјештани успјели да изнесу ствари и намјештај из бараке Милице Јевтовић.

Породица Крсман, чији је син погинуо у посљедњем рату као борац Војске Републике Српске, и Милица Јевтовић, чији је покојни супруг био ратни војни инвалид, смјештени су код родбине, а из општине су брзо реаговали и најавили да ће им пружити помоћ.

Начелник општине Милан Вукадиновић, који је са својим сарадницима данас обишао погорјеле породице, каже да ће им општина за почетак наћи алтернативни смјештај.

„Тренутно тражимо локације у Миљевини да им омогућимо неки алтернативни смјештај, док се трајно на санирају уништени објекти. Са Министарством рада и борачко-инвалидске заштите и Секретаријатом за избјегла и расељена лица пробаћемо да обновимо објекте и да овим продицама омогућимо кров над главом“, рекао је Вукадиновић.

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да су изгорјели монтажни објекти у власништву Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а у току је увиђај полицијских службеника Полицијске управе Фоча и инспектора за противпожарну заштиту.

Извор: Радио Фоча