ДруштвоНајновијеФоча

У акцији добровољног даривања крви 32 припадника ПУ Фоча

Добровољној акцији даривања крви поводом Четвртог априла – Дана полиције Републике Српске придружили су се припадници Полицијске управе Фоча. Акцији су се одазвала 32 полицијска службеника из шест општина које су у надлежности Управе.

Полицијски службеник из Рудог Бојан Медовић један је од припадника Полицијске управе Фоча који редовно дарују крв. Драгоцијену течност до сада је даровао 27 пута.

„У добровољњим акцијама, али и мимо акција када се укаже потреба, крв дајем од средњошколских дана. То радим првенствено из хуманих разлога, јер, како се каже, наше мало некоме значи много, а доза крви коју дамо некоме може спасити живот”, рекао је Медовић.  

У фочанској Служби за трансфузијску медицину истичу значај хумане акције у вријеме када због пандемије вируса корона мали број људи може да дарује крв.

„Тренутно имамо задовољавајуће залихе крви. Нема неких одређених крвних група које нам недостају и добро ће нам доћи све крвне групе. Задовољни смо овом акцијом која ће повећати залихе крви”, рекла је трансфузиолог Маја Кујунџић.

Портпарол Полицијске управе Фоча Свјетлана Говедарица каже да акцијом даривања крви полицијски службеници истичу хумани аспект полицијске професије, дарујући крв онима којима је она најпотребнија.

„Велики број припадника Управе сваки пут се одазове добровољној акцији даривања крви. Међу добровољним даваоцима крви су и млади полицијски службеници који су се одазвали тродневној акцији у Фочи”, рекла је Говедарица.

Акција добровољног даривања крви припадника Полицијске управе Фоча биће настављена сутра.

Извор: Радио Фоча