НајновијеФочаХроника

Ухапшен Фочак осумњичен за нелегалну продају дроге

Фочанска полиција ухапсила је мушкарца из Фоче чији су иницијали А.Ж. због постојања сумње да је починио кривично дјело неовлаштене производње и промете опојних дрога и предала га Окружном јавном тужилаштву Требиње на даље поступање, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Оперативну акцију кодног назива “Доп”, службеници Полицијске управе Фоча реализовали су јуче у 19.00 часова у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет и Управом за полицијску подршку МУП-а Српске.

На подручју ове општине, по наредби Основног суда у Фочи, уз сагласност надлежног тужилаштва, извршен је претрес на 13 локација, приликом чега су пронађени предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку и то 61 грам бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, више телефона и СИМ картица, те одређена количина новца.

У саопштењу се наводи да је у службеним просторијама Полицијске управе Фоча у току криминалистичка обрада над 12 лица док је лице А.Ж, које се сумњичи да је у току 2023. године неовлаштено стављало у промет опојну дрогу, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат у даљу надлежност Окружном јавном тужилаштву Требиње.