НајновијеРепублика Српска

Ухапшен осумњичени за паљење аутомобила полицијског службеника

Припадници Полицијске управе Фоча ухапсили су данас мушкарца Б.Д. из Рудог због сумње да је учествовао у паљењу аутомобила полицијског службеника из овог мјеста, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

У саопштењу се подсјећа да је Полицијској станици Рудо 6. марта пријављено да су НН лице или више њих у мјесту Пребидоли у овој општини паљењем аутомобила “Фолксваген А4” у власништву полицијског службеника ове станице извршили кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.

Захваљујући континуираном оперативном раду, припадници Полицијске управе Фоча идентификовали су извршиоце, од којих су двојица малољетници, наводи се у саопштењу.

По наредби Основног суда Вишеград и под надзором Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево у четвртак, 5. октобра, извршен је претрес куће и помоћних просторија које користи малољетни извршилац, а данас је извршен претрес куће лица Б.Д. из Рудог.

У току је криминалистичка обрада Б.Д, а након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево биће достављена допуна извјештаја о почињеном кривичном дјелу против три лица.