НајновијеФочаХроника

Ухапшено седам особа због кладионичарских превара на интеренту

У полицијској акцији кодног назива „Сигуран добитак“ ухапшено је седам Фочака, који се терете да су у задње четири године кроз кладионичарске преваре на интеренту остварили противправну имовинску корист у износу од око 631.970 КМ и 73.100 Евра.   

Из Полицијске управе Фоча саопштено је да су слободе лишена лица чији су иницијали Р.П, Д.Д, И.С, П.Ђ, М.В, Б.М. и К.Д. због сумње да су починили кривична дјела прање новца,  превара и фалсификовање исправе.

-Сви ухапшени сумњиче се да су од 2017. до 2021. године на штету више оштећених лица из земаља у окружењу, у банкама и поштама на подручју БиХ подизали новац за који су знали да је прибављен извршењем кривичних дјела, те су на тај начин остварили противправну имовинску корист-додаје се у саопштењу.

Акција је изведена под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње.

По наредби Основног суда у Фочи претресено је више локација на подручју општине Фоча, на којима је пронађено и одузето више предмета који могу послужити као доказ у кривичном поступку, наводи се у саопштењу.

У току је рад на документовању предмета, након чега ће против осумњичених  бити  поднешен извјештај о кривичним дјелима за које се терете.

Извор: Радио Фоча