БиХНајновије

Ухапшени тражили новац за примање у радни однос

Министарство безбједности у Савјету министара саопштило је да су полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) данас у просторијиама Министарства обавили разговор са запосленима који су били чланови комисије за спровођење процедуре пријема кадета у Граничној полицији БиХ.

У саопштењу напомињу да су у акцији Сипе у предмету „Конак” лишене слободе три особе, међу којима су и два припадника Граничне полиције БиХ осумњичена да су починила кривична дјела приликом пријема у радни однос у ову полицијску службу.

„Гранична полиција БиХ је формирала комисију за спровођење процедуре и вршила пријем кадета у радни однос у Граничну полицију БиХ. У наведеној комисији су именована и два представника Министарства безбједности са којима су службеници Сипе данас обавили разговор”, наведено је у саопштењу.

Из Министарства безбједности додају да ће остале информације бити доступне када Сипа и Тужилаштво БиХ спроведу истрагу и друге радње из своје надлежности.

Акција „Конак” спроводи се због злоупотреба у конкурсним процедурама запошљавања у Граничној полицији БиХ.

Током дана припадници Сипе су, поступајући према налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили три особе, од којих су два полицијски службеници Граничне полиције БиХ која су осумњичена да су током претходне и ове године захтијевала и примила одређени новчани износ како би обезбиједила пријем у радни однос у Граничну полицију.

Извор: СРНА