НајновијеСпортФоча

Успјешан спортски викенд, побједе фудбалера, кошаркаша и одбојкашица

Фудбалери Сутјеске забиљежили су прву побједу у гостима овог прољећа.

Фочаци су у Мркоњић Граду у 22. колу Прве лиге Републике Српске савлaдали домаћу Слободу резултатом 1:0.

Гол вриједан три бода постигао је Ненад Станојевић у 48. минуту.

Ова побједа могла би да буде наговјештај да се након нешто лошијег старта у прољећној полусезони, Сутјеска полако враћа у форму из јесењег дијела такмичења.

Изабраницима Миљана Радановића ово је друга побједа овог прољећа, а укупно 12. у сезони и уз два ремија и осам пораза, односно са 38 бодова, тренутно су на диоби петог и шестог места са Радником из Бијељине.

У наредном колу, Сутјеска ће у Фочи угостити четвртопласирану Звијезду из Бијељине, која је у овом колу са високих 4:0 надиграла Текстилац из Дервенте.

Кошаркаши сезону завршили побједом у гостима

Кошаркаши Сутјеске побједом су завршили сезону. У посљедњем, 22. колу Прве лиге Српске, Фочаци су у гостима у Новом Граду савладали домаћу Слободу резултатом 66:68.

Старт утакмице није наговјештавао да би Сутјеска могла славити. Домаћин је одлично одиграо у првој четвртини, направио рано велику разлику и тај пеиод игре добио резултатом 27:7.

До краја првог полувремена, Сутјеска је заостатак смањила на 16 поена, да би у другом полувремену пружила далеко бољу игру.

Након треће четвртине на семафору је стајало 48:44, а потпуни преокрет услиједио је у посљедњој четвртини, коју је Сутјеска добила резултатом 24:18 и заслужено сезону завршила освајањем два бода.

Најефикаснији играч утакмице био је Урош Подрумац из домаћег тима са 23 поена, док је у Сутјесци најбољи био Стефан Миловановић са 21 поеном.

Милош Павловић је убацио 14, Стефан Васиљевић и Дејан Милидраг по осам, Ђорђе Савић шест поена.

Овом побједом Сутјеска се изједначила са Слободом на табели, па су ове двије екипе завршиле такмичење на диоби шестог и седмог мјеста са по девет побједа и 13 пораза.

Фочаци нису успјели да изборе плеј-оф, али далеко од тога да је ово за њих била неуспјешна сезона.

Играли су са подмлађеним саставом и сигурно да ће искуство које су стекли у овој сезони младим играчима много значити у наредним сезонама, па се од њих прави резултати тек очекују.

Одличне и одбојкашице

Одбојкашице Маглића савладале су у Фочи екипу Гласинца са Сокоца са 3:0 у 20. колу Прве женске одбојкашке лиге Републике Српске.

Фочанке су биле убједљиве, а донекле изједначена борба виђена је само у првом сету који је Маглић добио резултатом 25:22.

У наредна два сета није било резултатске неизвјесности.

У другом је било 25:8, а у трећем 25:13 за тим из Фоче.

Са нова три, Фочанке сада имају укупно 25 бодова и два кола прије краја су у средини табеле, тачније на диоби седмог и осмог мјеста са Црвеном звијездом из Обудовца.

Нове шампионке Српске су одбојкашице Инове из Бањалуке, које су овјериле титулу побједом против Либера из Бијељине са 3:0.

Тодовићу сребро у Сарајеву

Каратиста и тренер фочанског Карате клуб “Љубишња” Љубомир Тодовић освојио је друго мјесто на међународном турниру „Сарајево опен“.

Тодовић је наступио у катама у категорији ветерана и окитио се сребрном медаљом, чиме је испунио норму за избор у репрезентацију БиХ.

Фочански мајстор каратеа стекао је право наступа на Балканском првенству у каратеу, које ће се на јесен ове године одржати у Тирани.

Извор: Радио Фоча