ДруштвоНајновијеФоча

Усвојене мјере за Апотеку Фоча

Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су извјештај Анкетног одбора о раду фочанске Јавне здравствене установе Апотека, са предложеним мјерама превазилажења финансијске дубиозе, односно отплате дуга, који са затезном каматом износи 650 хиљада КМ.

Овим мјерама, Апотеци Фоча је наложено да прихвати понуђени Уговор о цесији и пребијању потраживања који су добављачи понудили, а којим је предвиђено да се дуг отплати у наредних десет година и то у мјесечним ратама по 5.000 КМ, при чему се законске затезне камате убудуће неће обрачунавати.

Апотека је дужна и да усклади лична примања запослених са личним примањима запослених у Дому здравља Фоча, те да директор ове јавне установе упозна Управни одбор са свим уговорима који се тичу њеног пословања.

Скупштина општине је претходно обавијестила Полицијску управу Фоча о пословним губицима Апотеке тражећи да полицијски органи испитају и утврде ко је одговоран за такво пословање.

Начелник општине Милан Вукадиновић, на приједлог клуба СДС- а, на данашњој сједници се обавезао да ће од Полицијске управе затражити информацију докле се стигло са истрагом у вези са пословањем фочанске Апотеке.

Извор: Радио Фоча