ДруштвоНајновијеФоча

Угоститељи да поштују мјере, обавезно ношење заштитне маске унутар угоститељских објеката

Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Фоча обавијестило је власнике угоститељских објеката да су дужни да на улазу у објекте истакну обавезу ношења заштитне маске у унутрашњости и приликом кретања кроз објекат.

-Угоститељи би требало да направе и размак од два метра између столова, према коме би за једним столом могле да сједе максимално четири особе, односно шест особа уколико су спојена два стола-саопштено је из Одјељења за инспекцијске послове и комуналну полицију.

У саопштењу се додаје да је на видном мјесту потребно истаћи и обавјештење о максимално дозвољеном броју особа које могу истовремено да бораве у угоститељском објекту, зависно од површине простора.

Угоститељи су обавезни да обезбиједе дезинфекциона средства за госте на улазу у објекат, пултовима за плаћање услуге, као и у тоалету, те да обавијесте госте да је забрањено задржавање за шанком.

У угоститељским објектима забрањено је организовање свадби, крштења, рођендана и других прослава у групама већим од 10 особа, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће у наредном периоду бити појачана контрола поштовања мјера, за чије непоштовање су предвиђене казне у износу од 1.000 до 3.000 КМ за правна лица, док су казне за физичка лица од 100 до 300 КМ.

Одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације од сутра  је дозвољен рад у затвореном дијелу угоститељских објеката, који ће радити од 6.00 до 22.00 часа.

Извор: Радио Фоча