НајновијеСервисиФоча

Тјентиште добило струју, наставља се поправка далековода у Челебићима

Радници електродистрибутивне Радне јединице Фоча успјели су да отклоне квар на далеководу Тјентиште тако да је то комплетно подручје са околином добило струју.

Струја је стигла и у Козју Луку, Даничиће, Слађановиће, Мирјановиће, Путојевиће и Марево, Мазоче, Пејковиће, Бастасе и Хум.

-Очекујемо да ће до краја дана бити успостављено уредно електроснабдијевање комплетне Слатине, затим подручје од Заваита до Бакића, с тим што три трафоа у Заваиту остају за сутра да се поправљају-речено је Радио Фочи у фочанској Електродистрибуцији.

Највећи проблем електричарима тренутно је подручје Челебића. Поптпомогнути екипама и механизацијом предузећа „Симинг трјед“ улажу све напоре да оспособе далеководе на том подручју. Посао отежава висок снијег, неприступачан терен и дрвеће које је попадало на стубове и далеководе.

-Радове на том подручју настављамо и сутра, као и на Мештревцу. Ријеч је о хаварији која се не памти, тако да мјештане молимо за стрпљење и разумијевање-речено је у Електродистрибуцији РЈ Фоча.

Извор: Радио Фоча