НајновијеРепублика Српска

Требиње: Школе у понедјељак прелазе на онлајн наставу

Основне и средње школе у Требињу од понедјељка ће прећи на извођење наставе на даљину, закључак је Штаба за ванредне ситуације града Требиња.

Онлајн настава трајаће седам дана.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је након сједнице градског Штаба да је оваква одлука донесена по препоруци епидемиолога.

Ћурић је рекао да је власницима угоститељских објеката у Требињу указано да треба да поштују препоручене епидемиолошке мјере, те да ће у супротном градски Штаб за ванредне ситуације бити приморан да те објекте затвори.

„У случају да данас у току дана уочимо да се не поштују епидемиолошке мјере, кренућемо у скраћење радног времена. Препорука епидемиолога је да се радно вријеме ограничи до 20.00 часова”, рекао је Ћурић.

Он је истакао да епидемиолошка ситуација у граду није добра, а од 50 хоспитализованих у требињској Болници 37 има тешку клиничку слику.

Директор Гимназије у Требињу Мишо Пешић рекао је да је у требињским школама око 100 ученика у изолацији, а 19 је заражено, те да ће прелазак на онлајн наставу у наредних седам дана допринијети да се лакше превазиђе тренутна епидемиолошка ситуација у граду.

Извор: СРНА