НајновијеРепублика Српска

Требиње: Лажни полицајац хапсио људе по граду

У Требињу је јуче ухапшена особа која се претварала да је полицајац и тако у два наврата противзаконито ухапсила двије особе.

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње синоћ су ухапсили особу иницијала З.В. из Требиња, за коју постоји основ сумње да је претходног дана у вечерњим сатима извршила кривична дјела „Лажно представљање” и „Противправно лишење слободе”.

Полицијској станици Требиње је 20.11.2021. године пријављено да је непозната особа, око 22:00 сата, противправно лишила слободе особу иницијала Ј.Б. из Требиња.

Та особа је приликом вожње са З.В. схватила да се нешто чудно дешава те позвала сестру која је алармирала полицију. Но, како З.В. није хтио зауставити аутомобил, она је била приморана да искочи из возила у покрету. Полицијски службеници Полицијске управе Требиње су извршили претрагу терена и око 22:30 сати, на путу за Град Сунца су пронашли особу Ј.Б.

Сутрадан су полицијски службеници Полицијске управе Требиње предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали и ухапсили особу иницијала З.В. за које постоји основ сумње да је извршио наведена кривична дјела.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње.

Криминалистичком обрадом над лицем лишеним слободе и оперативним радом полицијских службеника утврђено је да је на исти начин покушао противправно ухапсити и особу Н.В. из Требиња.

Извор: klix.ba