ДруштвоНајновијеФоча

ТО Фоча: Регистровати и категоризовати објекте за смјештај

Туристичка организација општине Фоча обавјештава власнике кућа за одмор, апартмана и соба за изнајмљивање који се рекламирају на Booking-у, airbnb-у, OLX-у, Facebook-у и другим сервисима, а који до сада нису регистровали и категоризовали објекте, да су дужни то да учине у наредних 15 дана.

Власници објеката за смјештај којима је категоризација истекла, у сврху легалног обављања дјелатности, потребно је да потпишу нове уговоре до понедјељка, 15. марта.

„Власници приватног смјештаја који наставе рекламирање и пружање услуга смјештаја без потписаног уговора или неког другог облика регистрације биће предмет инспекцијског надзора, док ће физичко лице које пружа услуге смјештаја без регистрације и категоризације објекта бити кажњено новчаном казном од 300 до 2.000 КМ, у складу са законом о угоститељству Републике Српске”, саопштено је из Туристичке организације општине Фоча.

Подсјећају да је законом прописано да физичко лице може да обавља угоститељске услуге смјештаја, припремања и услуживања хране и пића у апартману, кућама за одмор и собама за изнајмљивање, уколико закључи уговор са туристичком организацијом, туристичком агенцијом или другим правним лицем које обавља угоститељску или туристичку дјелатност као претежну дјелатност.

Све додатне информације могуће је добити у Туристичкој организацији општине Фоча или на број телефона 058/212-416.