НајновијеСпортФоча

ТК „Фоча“: Приоритет обнова инфраструктуре

На донаторској вечери за подршку Тениском клубу „Фоча“ прикупљено је 3.000 марака које ће бити искориштене за унапређење тениса и услова за тренирање. Обнова инфраструктуре, набавка опреме и организација престижних турнира, уз подршку познате Тениске академије Божовић из Швајцарске, циљеви су које је управа клуба поставила за наредни период.

Фочански привредници, представници политичког и јавног живота, спортски радници и љубитељи спорта, те бројни грађани и родитељи младих тенисера окупили су се на донаторској вечери како би клуб добио значајнију подршку и услове за даљи рад. Међу њима Мирослав Дивчић, директор предузећа ЕРС мале хидроелектране и Огњен Березовски, отац дјетета које тренира тенис.

-Сваки тениски клуб живи од оваквих донаторских вечери, и без подршке донатора и спонзора немогуће је да се остваре било какви запажени резултати. Стога је битно да се овакви догађаји одржавају да би људи препознали значај донација у овом спорту и колика је масовност овог спорта и на рекреативном и на такмичарском нивоу-сматра Дивчић.

-Најбитније је да овом клубу све више дјеце поклања пажњу и да воле тенис и са колико интересовања и жеље прилазе овом спорту. Могу да кажем да је тенис нова будућност Фоче, све више је присутан и актуелан свуда, није више резервисан само за господу, већ је све приступачнији вид рекреације. Мишљења сам да је много боље организован овдје у Фочи у односу на друге спортове-истакао је Березовски.

Фочански тениски клуб, који носи титулу најбољег спортског колектива у овој локалној заједници, годинама успјешно и квалитетно ради са младим надама. Због тога влада велико интересовање дјеце за овај спорт која на такмичењима и турнирима постижу значајне резултате. Млади нараштаји који су све више загријани за бијели спорт, према ријечима тренера Срђана Фундупа, најбоља су гаранција досадашњих и будућих успјеха тениса у Фочи.

-Тренутно окупљамо четрдесет чланова, очекујемо да ће тај број ускоро бити 50. Тренинзи су редовни, дјеце је све више, заинтересованост расте. Све то прате и добри резултати наших младих тенисера, са такмичења на турнирима из календара Тениског савеза БиХ, као и Републике Српске, највише узраста од 10 до 12 година. Најзапаженије резултате тренутно имамо у узрасту до десет година, најистакнутије су дјевојчице-рекао је Фундуп.

Тениски клуб „Фоча“ успоставио је сарадњу са познатом Тениском академијом Божовић из Швајцарске, чији је оснивач Бојан Божовић недавно боравио у Фочи, завичају свог оца. Тада се упознао са радом клуба и најавио могућност стручног усавршавања тренера из Фоче и учешће младих талената из Фоче на турнирима у Београду. Предсједник клуба Дејан Павловић открива и будуће планове сарадње са Божовићевом тениском академијом.

-У току донаторске вечери примили смо поруке од Божовића који је ставио своју академију на располагање. Обећао нам је спонзорство наредног престижног турнира, комплетан наградни фонд и пратећу опрему. Захвални смо свима на одзиву и подршци, тежња је да будемо клуб за примјер-рекао је Павловић.

Уз помоћ донација, велико залагање родитеља и управе, у Тениском клубу планирају да за почетак обнове терене, осавремене опрему, изграде нову свлачионицу и оформе балон салу како би дјеца могла да тренирају током цијеле године.

Извор: Радио Фоча