НајновијеСпортФоча

Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић у Фочи траже будуће шампионе

Бивше репрезентативке Србије у одбојци Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић одржале су тренинг са одбојкашицама фочанског „Маглића“ и представиле начин рада у њиховом кампу на Златибору, који ће бити организован у јулу.

У потрази за будућим шампионима у Фочи трофејне српске одбојкашице указале су на важност тренирања, али и дружења у спортским кампова. Сагласне су – за успјех најважнији је квалитетан тренинг.

„У Фочи има талентоване и добре дјеце. Има их високих, што се прво гледа. Мислим да без рада нема успјеха. Свима бих пожељела да остану досљедни и да тренирају, а успјех сигурно неће изостати”, рекла је Крсмановићева.

Одбојкашки камп на Златибору окупиће младе од 11 до 18 година са којима ће радити највећа имена српске одбојке. Уз одбојку, у првом плану биће и васпитно-образовни рад, каже Тијана Малешевић.

„Сви из моје генерације, али и старији, имали су искуство тренирања на камповима. Из мог искуства то је нешто незаборавно. Поред рада упозна се много друге дјеце, што је непроцјењиво за њих у том узрасту. То ће им помоћи да се развијају као личности. Упознаће разлике између других тренинга, али и научити о другим културама и менталитетима, јер је камп међународног карактера”, рекла је Малешевићева.

Млада одбојкашица из Фоче Анђела Пљеваљчић задовољна је тренингом и савјетима који ће јој, како каже, помоћи да напредује.

„Скренуле су нам пажњу на грешке, а највише смо се базирале на важност играња као екипа. Тијана и Наташа су нам инспирација за даље тренинге”, рекла је Пљеваљчићева.

Из ОК „Маглић“ истичу да им је важно што је Фоча препозната као мјесто гдје одбојка окупља велики број дјеце.

„Савјети које су наше одбојкашице добиле значајни су јер ће им помоћи да схвате како треба да се понаша један професионални спортиста, како да воле одбојку и развију још већу љубав према спорту. Надам се да ће долазити и други спортисти да држе тренинге и промовишу одбојку”, рекла је Вишња Ћаласан, тренер фочанских одбојкашица.

Двонедјељни камп на Златибору, који први пут организују Тијана Малешевић и Наташа Крсмановић, биће организован у двије смјене од 1. до 15. јула.

Извор: Радио Фоча