ДруштвоНајновијеФоча

Таленти из Фоче дио „Ритма Европе“

На аудицију за учешће на музичком фестивалу „Ритам Европе“ пријавило се 15 такмичара из Фоче. Најбољи ће добити прилику да свој таленат усавршавају са тренерима гласа и умјетничким директорима сценског перформанса „Ритам Европе“, чије ће финале бити одржано у септембру.

Међу талентима из Фоче који су ушли у ужи избор за наступ на финалном такмичењу је деветнаестогодишња Божица Млађеновић.

-Одушевљена сам зато што прије ове аудиције нисмо имали прилику да покажемо своје гласовне могућности. Велика је част што је Фоча укључена у овако велико такмичење као што је „Ритам Европе“. Потрудили смо се да се покажемо у најбољем издању, а још увијек се не зна ко ће проћи даље-рекла је Млађеновићева.

Пред жиријем биће тежак задатак, каже шеф протокола и организације „Ритма Европе“ Лазар Веселиновић.

-Када је овако добра аудиција увијек се добро води рачуна кога ћемо да одаберемо, а да не погријешимо. Сада смо одабрали плесаче, а накнадно ће  бити одабрани пјевачи. Њих очекују припреме и снимање спота у Фочи. Ове године на такмичењу учествује 15 градова и општина из Републике Српске, тако да је јака конкуренција-рекао је Веселиновић.

Финално такмичење на којем дјеца и омладина из Србије, Црне Горе и Републике Српске пјевају пјесме са Евровизије биће одржано у директном телевизијском преносу на РТРС-у.

Партнери „Ритма Европе“ у Фочи су Центар за културу и информисање,  Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво „Побратимство”. 

Извор: Радио Фоча