НајновијеСпортФоча

Сутјеска наставила да тресе противничке мреже- у суботу меч одлуке са Љубићем

Фудбалери Сутјеске забиљежили су важну побједу у гостима.

У 27. колу Прве лиге Српске, Фочаци су у Брчком савладали домаће Јединство са 4:1.

Два гола за Сутјеску постигао је Дејан Рашевић, а по један Никола Мојовић и Бошко Радовић.

Сутјеска је и даље на 14. мјесту, али сада има осам бодова више од 15. Подриња из Јање, које је у овом колу поражено код куће од Слободе из Новог Града 0:1.

Колико тимова ће испасти из Прве лиге зависи од тога колико премијерлигаша из Републике Српске напушта елитно такмичење. Тренутно су у зони испадања из Премијер лиге Бих два клуба из Српске, што значи да би Прву лигу наспустила три задња тима, тако да је Сутјеска и даље „испод црте“.

Пред изабраницима Миљана Радановића је меч одлуке- у наредном колу дочекују Љубић из Прњавора, тренутно главног конкурента у борби за опстанак, који је једо мјесто испред са три бода више.

Уколико Сутјеска побиједи изједначила би се са Љубићем по броју бодова, али би преузела од њега 13. мјесто, јер би у том случају имала бољи учинак у међусобним дуелима- у првом дијелу сезоне у Прњавору ове двије екипе одиграле су неријешено 2:2.

Дакле, све је у рукама Фочака.

У одличној су форми- на два посљедња меча постигли су девет голова, а примили два.

Након меча са Љубићем слиједи гостовање у Јањи претпоследњем Подрињу, а у посљедњем колу Сутјеска ће у Фочи угостити Козару из Градишке, која  је у средини табеле.

Извор: Радио Фоча