НајновијеСпортФоча

Сутјеска боља од Славије, пораз одбојкаша

У 14. колу Прве лиге Републике Српске кошаркаши Сутјеске на свом терену савладали су екипу Славије из Источног Сарајева резултатом 63:51.

До пете побједе у сезони Сутјеска је дошла захваљујући доброј игри од почетка утакмице.

Прва четвртина завршена је резултатом 18:4 у корист Фочака и до одласка на паузу предност домаћина порасла је на 20 разлике, било је 38:18. Друго полувријеме припало је гостима, који су успјели да смање заостатак, али не и да преокрену резултат у своју корист.

Најефикаснији у побједничком тиму били су Милош Павловић са 17 и Иван Зејак са 14 поена, а још се истакао Горан Бодирога који је уз пет постигнутих поена забиљежио шест асистенција и 11 ухваћених лопти. У гостујућој екипи са 14 поена најбољи је био Дарко Дамјановић.

Након овог кола, обје екипе имају по пет побједа и осам пораза, уз утакмицу мање. Сутјеска је на седмом мјесту, док због боље кош разлике Славија заузима шесту позицију прволигашке табеле.

Наредног викенда Фочаци дочекују лидера шампионата, екипу Будућности БН.

Пораз одбојкаша

Одбојкаши Маглића изгубили су на домаћем терену од екипе Домаљевца са 3:1 у сетовима, у оквиру 16. кола Премијер лиге БиХ.

Први сет завршен је у корист Фочака резултатом 25:21, док су остали сетови припали гостима резултатом 14:25, 13:25 и 8:25.

Маглић је на посљедњем, 10. мјесту, а Домаљевац заузима другу премијерлигашку позицију.

У сљедећем колу Фочаци гостују бањалучком Борцу.

Извор: Радио Фоча