ДруштвоНајновијеФоча

Сукоб Вукановића и чувара на градилишту ХЕ Бистрица

Небојша Вукановић, посланик у Народној Скупштини Републике Српске, посјетио је јуче нашу општину гдје је данас руководство Републике Српске положило камен темељац за Хидроелектрану Бистрица, а коју треба да гради кинеска компанија.

Вукановић је стигао са мисијом снимања видео записа, а што му је одмах на почетку отежао чувар.

„Мало нам обезбјеђење не дозвољава, али смо дошли да снимимо свечани почетак… сутра ће почети радови на изградњи тзв. хидроцентрале, то је, ја мислим, десета или петнаеста у Херцеговини чији је камен темељац закопала ова власт предвођена Милорадом Додиком”, говори на почетку видеа.

Потом се обраћа стражару који није био сагласан са снимањем, а за којег се на снимку чује како поручује да је „два пута рањаван”.

„Јеси рањаван да би био ноћни чувар за 20 марака, а ја ти крив”, упитао је Вукановић, па наставио о пројекту: „жалосно је да се тако један велики пројекат гради на украденим стварима, а једна од њих је и билборд иза мене, који је власништво Националног парка Сутјеска. Ускоро ће доћи милиција”, говори на снимку Вукановић којем су стражари позвали полицију.

„Волио бих сутра кад Жељка Цвијановић и Вишковић овдје буду изводили представу да кажу зашто су морали украсти билборд и зашто је полиција вршила увиђај како би утврдила како је из националног парка, бивше фирме Дејана Павловића украден билборд”, говори Вукановић неколико момената након што је стражар употријебио и физичку силу да га избаци са градилишта.

Све детаље расправе погледајте у видеу, којег је Вукановић подијелио уз опис у којем је навео како жали стражара.

„Не знам ко је, али ноћас сам имао мањи инцидент са стражаром који обезбјеђује камен темељац за ХЕ Бистрица, који не по свему судећи пресуђени ратни злочинац који је робијао у Хагу и који мене сматра издајником, а брани Додика јер му је дао да буде ноћни стражар за дневницу од 30 марака… Ово је најбоља слика пропасти једног друштва”, написао је Вукановић.

Извор: БУКА