ДруштвоНајновијеФоча

Студенти обрадовали ђаке подручних школа

Студентски савез Медицинског факултета у Фочи прикупио је 206 савинданских пакетића, од којих је 47 данас подијељено ученицима нижих разреда подручних основних школа у овој општини, а преостали пакетићи биће подијељени школама у Херцеговини.

Пакетиће су добили ђаци од првог до петог разреда у подручним школама у Миљевини, Броду на Дрини, Поповом Мосту, Мјешајама и Драгочави.

Преостали савиндански пакетићи биће подијељени ђацима нижих разреда у Билећи, Невесињу, Љубињу и Мостару.

Фочански студенти прикупили су пакетиће у оквиру шире акције Фондације „Заједно за младе“ из Србије, чији је циљ да се поводом Савиндана- школске славе, обрадују основци широм Српске и Србије.

Предсједник Савеза студената Медицинског факултета Немања Митровић каже да се студентима у прикупљању новца и слаткиша за пакетиће придружило доста људи доброг срца.

„Такође, акцију су помогли сви факултети из Српске. Фондацији су подршку пружила оба јавна универзитета из Источног Сарајева и Бањалуке, тако да је ово заједничка акција студената Српске и Србије“, рекао је Митровић.

Савез студената Медицинског факултета недавно је организовао и спортске игре у част покојног љекара Миодрага Лазића.

„Нашем хероју Миодрагу Лазићу жељели смо да се захвалимо на тај начин, организацијом спортских игара, на шта смо поносни. Имали смо такмичења из фудбала, кошарке, стоног тениса и шаха“, навео је Митровић.

Извор: Радио Фоча