НајновијеРепублика Српска

Студенти даровали ланч пакете Црвеном крсту Гацко

На опште задовољство, студенти Богословског и Медицинског факултета и чланови Студентског парламента Студентског дома „Фоча“ (СПСДФ), и њихови представници, а наши суграђани, Владимир Радовић и Марко Лозо, дошли су на идеју да ланч пакете које добијају за исхрану викендом, овај пут прослиједе Црвеном крсту у њиховом родном Гацку. Тако су, заједно са осталим студентима и својим колегама, још једном показали хуманост и солидарност.

Ово је укупно 15. акција овог типа, каже нам предсједник СПСДФ Владимир Радовић, који наглашава да морамо својим примјером показати и другима, како бисмо помогли старим и немоћним.

„Наставили смо континуитет ових хуманитарних акција и још једном на сопственом примјеру показали да студенти нису заборавили хуманост. Овим путем се захваљујем свим колегама који су исказали још једном солидарност, те се надам да ћемо наставити у овом позитивном смјеру и у будућности“, казао је Радовић.

Контактирали су Секретара Општинске организације Црвеног крста Гацко, Бранислава Арнаутовића, гдје су наишли на одобравање.

Арнаутовић наглашава да је ово лијеп гест младих људи који су одвојили свој оброк, те показали људскост и солидарност.

„Лијеп гест студената, младих људи на чему сам им неизмјерно захвалан. Сва храна биће преусмјерена лицима која се налазе у стању социјалне потребе. Такође, много је оних људи на подручју наше општине који живе сами, па ћемо и њих посјетити. Свакако, та конзервирана храна добро ће им доћи, а још када долази од студента и младих људи, поклон је самим тим још и већи“, казао је Бранислав Арнаутовић, секретар ОО ЦК Гацко.

Он додаје, да ће бити храна подијељена и особама које нису у могућности да спремају топле оброке, самцима, те свим оним којима је она заиста и потребна.

Извор: Гацко-рс.инфо