ДруштвоНајновијеФоча

Струковни синдикат доктора медицине РС: „Зауставити јавно осуђивање здравствених радника док траје судски процес“

Струковни синдикат доктора медицине Републике Српске – Подружница Фоча упутио је саопштење за јавност у којем апелује на медије да се, док трају судски поступци против здравствених радника, суздрже од јавног осуђивања њиховог колеге, гинеколога Владимир Чанчара.

Изражавају огорченост и негодовање због све чешће присутног медијског линча здравствених радника, посебно на друштвеним мрежама, гдје се, наводе, неконтролисано износе гнусне лажи и неистине о љекарима који су спасили на десетине хиљада живота. Додају-застрашујућа је чињеница да предњаче разни коментари с лажних профила који немају никакво утемељење у законским, професионалним и правним нормама.

„Моћ медија и  неконтролисано злостављање путем друштвених мрежа може да формира јавно мњење и да утиче на приватни и професионални живот једног љекара. Не тако давно, живот једне колегинице у Источном Сарајеву окончан је трагично због медијског линча и злонамјерног осуђивања на друштвеним мрежама, прије само пар дана је свирепо нападнут медицински радник у Приједору. Актуелно, у Фочи бјесомучном линчу, нарочито на друштвеним мрежама без икаквог утемељења у стварним чињеницама и истини изложен је колега гинеколог др Владимир Чанчар док судски поступак још траје. Напомињемо да се ради о универзитетском професору, доктору са 20- годишњим искуством, са преко 4.000 порођаја иза себе и бројним спашеним животима“, наводи се у саопштењу.