ДруштвоНајновијеФоча

Стонотенисери играли у част Драгана Зечевића Зеке

Стонотенски клуб Перућица организовао је у Спортској сали „Партизан“,   осми Меморијални турнир Драган Зечевић Зека, на којем су се стонотенисери такмичили у категорији сениора, јуниора и рекреативаца.

У категорији сениора прво мјесто заузео је Дамјан Марковић, друга је била Снежана Марковић а трећи Огњен Павловић.

У категорији јуниора прво мјесто заузела је Магдалена Вуковић, друго Марко Ристановић а треће Јована Зечевић.

Међу рекреативцима најбољи су били Бошко Дракул, који је заузео прво мјесто, те Лука и Раде Милетић који су се пласирали на друго, односно треће мјесто.

Турнир је ове године организован скромније због неповољне епидемиолошке ситуације, каже тренер у Стонотениском клубу Перућица Нада Кујунџић: „Турнир је требао бити одржан у Спортској дворани као и ранијих година. Међутим доста учесника је отказало учешће због епидемије вируса корона а и доста наших чланова је прехлађено. Одлучили смо се да ове године организујемо интерни турнир за стонотенисере из клуба. Ишли смо на гробље, запалили свијеће и присјетили се Дргана Зечевића Зеке“.

Драган Зечевић Зека један је од најтрофејнијих тренера у Стонотениском клубу Перућица. Потврда за то дошла је 1987. године када су стонотенисерке освојиле друго мјесто на Европском купу „Ненси Еванс“. Једна од њих, Нада Кујунџић, присјећа се рада са Зеком, те истиче како је он прије свега био добар човјек али и добар тренер. „Увијек је тешко радити са дјевојкама и дјевојчицама као тренер, то знам из личног искуства. Зека је прије свега био добар човјек, па онда добар тренер и увијек је знао како да се на најбољи начин опходи према нама. Никада није викао. И када смо гријешиле знао је мирним тоном да нам објасни све што нам је потребно како би исправили грешку.  Када организујемо овај турнир увијек се сјећамо лијепих тренутака са путовања, турнира и тренинга. Његово име је остало дубоко урезано и Зеке се радо сјећају сви, не само у Фочи него и широм Босне и Херцеговине и бивше Југославије. Свима је остао у сјећању као диван човјек, а изузетан тренер и спортски радник.“

Меморијални турнир Драган Зечевић Зека ранијих година играо се у првој седмици јануара,а његову организацију пратило је и „Вече стоног тениса“. Како каже Кујунџићева, од ове године турнир ће се играти половином јануара, јер је то термин који омогућава бољу организацију турнира са више учесника, не само из Фоче већ из цијеле Босне и Херцеговине и региона.

Извор: Радио Фоча