ДруштвоНајновијеФоча

Србија дала средства прије пет година, радови тек сад почињу на путу Фоча-Гацко

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић и вршилац дужности директора „Путева Републике Српске” Милан Дакић озваничиће данас почетак изградње нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча, поддионица Тјентиште – Брод на Дрини и моста преко ријеке Дрине.

Отварање радова планирано је у 12.00 часова, саопштено је из ресорног министарства, а изјаве за медије предвиђене су на локацији старе бензинске пумпе на Тјентишту, најављено је из Владе.

Подсјетимо да је путна мрежа на том правцу у лошем стању и да је прије неколико година Влада Србије дала пет милиона КМ за изградњу тог пута још у априлу 2019. године.

Из Владе Републике Српске тада је саопштено да су прихватили донацију Владе Србије од око пет милиона КМ за изградњу нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча, поддионица Тјентиште-Брод на Дрини.

Иако је донација из Србије стигла радови на изградњи тог пута нису се одвијали, али није ни познато гдје су милиони испарили, јер из Владе Републике Српске су избјегавали одговоре на та питања.

Извор: БН