НајновијеСпортФоча

Спортска дворана прокишњава, отказују се утакмице

Крајем 2008. године отварање спортске дворане представљало је испуњење вишедеценијског сна Фочака. Од тада је прошло 15 година, неки би рекли кратак период, али изгледа да је за фочанску спортску дворану ово изузетно дуг период.

Претходну суботу заказано је премијерно коло Друге лиге Републике Српске група Југ у футсалу за ову сезону између КМФ Медицински факултет Фоча и Футсал клуба Вишеград. Утакмица је заказана за 19.00 часова. У заказано вријеме домаћи и гостујући играчи, судије и гледаоци су дошли на мјесто одигравања утакмице у Спортску дворану у Фочи, али нажалост иста је отказана. Испод можемо видјети саопштења оба клуба на њиховим друштвеним мрежама поводом отказане утакмице.

Службена лица Савеза тј. судије и делагат су установили да у датом моменту Спортска дворана Фоча не испуњава услове за одигравање утакмице и да се иста мора отказати и да ће нови термин бити одређен у будућности. Подсјећамо да је у суботу вече падала киша и због прокишњавања дворане није било услова за игру.

Разлог, прокишњавање спортске дворане. Оно што треба да се нагласи је, да интензитет падавина није кључан, већ и при мањим падавинама долази до прокишњавања крова што су гледаоци могли примјетити и приликом прошлог викенда на кошаркашкој утакмици КК Сутјеска и КК Радник Бијељина када је пред крај утакмице дошло до прокишњавања како и у дијелу трибина тако и терена, али на уживање свих гледалаца утакмица је ипак завршена.

Дугогодишњи проблем прокишњавања дворане никада није ријешен на дуге стазе, већ се краткорочно рјешава до наредног прокишњавања. Одржавање дворане је надлежност Општине Фоча и њених надлежних органа. Због чега је проблем прокишњавања дворане константан проблем и због чега се није до сада уклонио остаје питање за локалне власти.

Фоча као мјесто познато по спорту није заслужило да због немара и неодржавања губи репутацију и да долази до отказивања спортских манифестација због кише.