ДруштвоНајновијеФоча

Смањен број пацијената у Дому здравља и Болници- мјере и даље строго поштовати

У фочанском Дому здравља настављен је тренд смањивања броја пацијената који се јављају у ковид амбуланту са респираторним обољењима, тако да епидемија јењава, али је потребно задржати висок ниво озбиљности и поштовања прописаних мјера, поручено је са сједнице Општинског штаба за ванредне ситуације.

У Фочи је тренутно на вирус корона позитивно 80 особа, а на терапији у ковид амбуланти Дома здравља је двадесетак пацијената.

И у Универзитетској болници смањен је број пацијената обољелих од ковида – тренутно их је 35 са шире регије , али су сви са тежом клиничком сликом, од којих је троје на респиратору.

Према извјештају инспекције и полиције, већина локала у Фочи се придржава ограниченог радног времена до 22.00 часа, а евидентирано је пет угоститеља који су прекршили радно вријеме. Њима ће, најавили су из полиције и инспекције, бити издате новчане казне, а уколико понове прекршај биће затворени на 15 дана.

Начелник општине Милан Вукадиновић позваo je становништво да и даље буде опрезно и да се придржава мјера заштите.

„Чули смо од директора здравствених установа да епидемија стагнира и јењава, али и даље је потребан опрез, да максимално поведемо рачуна да се не окупљамо у великим групама и да и преостале празнике и славе проведемо у ужем кругу породице“, рекао је Вукадиновић.

На сједници кризног штаба, директор Дома здравља Мирослав Ристановић захвaлио се општини Фоча на помоћи од 10.000 КМ за ублажавање финансијских губитака изазваних већом потрошњом лијекова и медицинског материјала усљед епидемије вируса корона.

Извор: Радио Фоча