БиХНајновије

Сладић најавио нови вал обилних падавина и поплава

Метеоролог Недим Сладић, најављује да би Босну и Херцеговину могао захватити нови талас обилних падавина које би за посљедицу могле имати поплаве у многим дијеловима Босне и Херцеговине. Нови вал падавина, према Сладићевој прогнози, почиње од четвртка, 9. децембра, пише портал 072.

„Акумулиране количине падавина по #ГФС-у до 10.12.2021. Нови вал интензивних падавина поново изгледан у четвртак”, написао је Сладић.

Међутим, у преписци са колегама метеоролозима, у коментарима испод ове објаве, Сладић предвиђа да би падавине могле бити тако обилне да би Босну и Хецеговину поново могле захватити поплаве.

Додатно овој тврдњи иду и предвиђања угледног портала AccuWeather, који за простор Балкана, као и за Италију у наредном периоду предвиђа управо падавине са опасношћу од поплава.

Када је Сладић посљедњи пут најавио поплаве, оне су се заиста и догодиле, а најпогођенији је овај пут био простор Сарајева. Међутим, таква његова упозорења, подсјећамо, нису се свидјела „службеним ауторитетима”.

Стигло је још једно упозорење. Питање је да ли ће надлежни сачекати да се оно обистини, па се борити са санирањем посљедица, или ће дјеловати превентивно и спријечити да евентуални нагли пораст водостаја нанесе већу штету.

Извор: БУКА