НајновијеСпортФоча

Са играчем мање до велике побједе

Фудбалери Сутјеске савладали су Љубић из Прњавора са 3:1 чиме су два кола прије краја такмичења преузели од њега 13. мјесто које гарантује опстанак у Првој лиги Српске.

У изузетно узбудљивој утакмици, Фочаци су у финишу меча са играчем мање постигли два поготка.

Прво полувријеме завршено је резултатом 1:0 за Сутјеску, а стријелац је у 7. минуту са бијеле тачке био Никола Мојовић.

У 11. минуту другог полувремена, играч домаћих Урош Миленковић је направио груб прекршај, па му је судија показао црвени картон, након чега гости са играчем више у 73. минуту успијевају да изједначе на 1:1.

Чинило се да ће “кола кренути низбрдо” за Сутјеску, али су домаћи играчи заиграли изузетно борбено, на све или ништа, кренувши свим снагама ка голу Љубића, што им се исплатило.

Сјајни Никола Мојовић је у 83. минуту из слободног ударца затресао мрежу гостију за велику радост домаћих навијача, који су, и поред забране окупљања публике, мало са трибина, више иза ограде стадиона, снажно бодрили свој тим.

Повео је домаћин 2:1, али то га није задовољило, наставио је да напада, као да није бројчано слабији, и убрзо је услиједио још један погодак и то права мајсторија Дејана Рашевића у 86. минуту за коначних 3:1 и велико славље на стадиону крај Ћехотине.

Извор: Радио Фоча