ДруштвоНајновијеФоча

„Ритам Европе“: Представнице Фоче снимиле дио спота, у августу почиње гласање

Продукцијски тим музичког фестивала „Ритам Европе“ завршио је снимање првог дијела спота за пјесму којом ће Марија Станић представљати Фочу на том такмичењу. Спот је сниман у НП „Сутјеска“ и на Пјешчаним пирамидама, а након Фоче снимање се наставља у Лопарама.

Снимању спота претходиле су припреме током којих је Марија Станић, уз плесну подршку својих суграђанки Анђеле Вуковић, Миљане Пејовић и Саре Вуковић, усавршавала таленат са тренерима гласа и умјетничким директорима сценског перформанса „Ритам Европе“.

-Пјевам на енглеском језику. У питању је пјесма „Don’t break me“ (Немој ме сломити), којом је аустралијска пјевачица Монтејн наступила на Евровизији 2020. године. Није ми тешко пјевати на страном језику, јер говорим енглески. Пјесма је помало тешка за извођење, али сам се добро снашла. Са мном, као плесна пратња, наступају три дјевојчице. Плешу добро, али су добре и као другарице. То је важно јер је током такмичења ипак у првом плану дружење-рекла је Станићева.

Наредних дана снимање ће бити настављено у општини Лопаре, док ће гледаоци РТРС-а дио спота моћи да виде у августу када ће почети и СМС гласање.

-Ове године жири је новитет у гласању, тако да ћемо отклонити све сумње да ли је могуће предвидјети побједника. Задржали смо СМС гласање, које ће половично утицати на исход такмичења. Друга половина биће гласови жирија, који ће чинити жири општина учесника и жири „Ритма Европе“. Жири ће гласати уживо у програму додјељујући бодове од један до 12, с тим да ће члан жирија представнику своје општине моћи да додијели максимално један бод-рекао је директор телевизијског програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић.

Такмичење „Ритам Европе“ на којем дјеца и омладина из Србије, Црне Горе и Републике Српске пјевају пјесме са Евровизије биће одржано у септембру, уз пренос на РТРС-у.

Представница Фоче Марија Станић, са плесном пратњом, на финалном такмичењу у Лопарама наступиће пета.

Партнери „Ритма Европе“ у Фочи су Центар за културу и информисање,  Основна музичка школа и Црквено пјевачко друштво „Побратимство”.

Извор: Радио Фоча