ДруштвоНајновијеФоча

Ристановић: Убрзати ток вакцинисања

Тренутна епидемиолошка ситуација на подручју општине Фоча је стабилна, речено је на сједници Кризног штаба. Истакнуто је да још увијек има пацијената који се јављају са симптомима ковида, тако да је у претходној седмици било 14 особа позитивних на вирус корона. Струка препоручује да се и даље поштују мјере опреза које су раније прописане.

Директор Дома здравља Мирослав Ристановић каже да се вакцинација обавља устаљеном динамиком. Наредних дана настојаће се убрзати сам ток вакцинисања, повећаће се број вакциналних пунктова, а пријављени грађани изнад 65 година старости биће телефонски позивани.

„Ми очекујемо у наредних седам до десет дана мало веће испоруке вакцина од Института за јавно здравство РС тако да ће број вакцинисаних у другој половини маја знатно да се повећа. Тренутно имамо руску вакцину Спутњик В на располагању, а врло брзо очекујемо већу испоруку кинеских вакцина”, каже доктор Ристановић.

Рад трговинских радњи и угоститељских објеката је на задовољавајућем нивоу, а појачаће се контроле поштовања мјера и забрана у рафтинг камповима, закључено је на данашњој сједници Кризног штаба.

Извор: Радио Фоча