НајновијеРепублика Српска

Републички штаб продужио мјере

Републички штаб за ванредне ситуације продужио је досадашње мјере за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској до 18. марта 2021. године, саопштено је након сједнице у Бањалуци.

Републички штаб за ванредне ситуације је разматрао епидемиолошку ситуацију у Републици Српској, те констатовао да је погоршана епидемиолошка ситуација у Бањалуци, Бијељини, Требињу и Источном Сарајеву.

Штаб је, наводи се, издао наредбу градским и општинским штабовима за ванредне ситуације у градовима и општинама гдје је погоршана епидемиолошка ситуација да хитно преузму све мјере из своје надлежности по питању сузбијања ширења вируса корона и да о томе, у наредних 48 часова, обавијесте Републички штаб за ванредне ситуације.

Такође, у наредних неколико дана Штаб ће организовати састанке са свим командантима градских и општинских штабова за ванредне ситуације.

“Републички штаб за венредне ситуације данас је издао и наредбу Стручном оперативном тиму (СОТ) да интензивира свој рад сходно погоршању епидемиолошке ситуације у Републици Српској. Ово се односи на стално засједање, прикупљање извјештаја од градских и општинских штабова, анализирање и припремање информација, те редовно извјештавање Републичког штаба за ванредне ситуације”, наводи се у саопштењу.

У претходних 24 часа, у Републици Српској на вирус SARS-Cov-2 је тестирано 1.188 узорака, а инфекција је потврђена код 407 лица (34% од тестираних).

Највећи број лица чија је инфекција SARS-Cov-2 потврђена PCR тестирањем је у групи лица од 30-49 година.

Извор: СРНА