ДруштвоНајновијеФоча

Републичке институције да ријеше инфраструктурне проблеме на подручју Фоче

Фоча очекује од републичких власти да се укључе у рјешавање инфраструктурних проблема међу којима се посебно истичу магистрални пут Фоча-Брод на Дрини-Шћепан Поље и регионални пут Фоча-Заваит -Челебићи-Пљевља, речено је на састанку општинског руководства са министарком управе и локалне самопуправе РС, Сенком Јујић.

Предсједник СО Фоча Срђан Драшковић рекао је да очекују помоћ и подршку републичких власти за рјешавање путних комуникација према Подгорици и Пљевљима.

„Ускоро ћемо имати и посебну, тематску сједницу СО Фоча на којој ће такође бити разговора о томе”, најавио је Драшковић.

Осим са инфраструктурном проблематиком, Јујићева се у Фочи упознала са радом локалног парламента, те са ранијом иницијативом да Фоча добије статус града.

„Постоје јасни услови и прописана процедура за стицање статуса града. Што се тиче законских одредби свака јединица локалне самоуправе која сматра да испуњава услове, мора то и да докаже како би ушла у процедуру. Коначну одлуку доноси Влада РС”, прецизирала је Јујићева.

Извор: Радио Фоча