ДруштвоНајновијеФоча

Регресиран дизел за уписане у регистар пољопривредних газдинстава

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Фоча, Одсјек за пољопривреду обавјештава пољопривредне произвођаче који посједују обрадиве површине уписане у регистар пољопривредних газдинстава, да имају право на регресирано дизел гориво за прољећне и јесење радове у пољопривреди, у количини од 100 литара по хектару.

Рок за ажурирање података у регистру пољопривредних газдинстава за регресирано гориво је до уторка, 30. марта, саопштено је из Општине.

Подсјећају да је један од услова за остваривање права на коришћење новчаних подстицаја у пољопривреди ажурирање података у регистру пољопривредних газдинстава и регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Републици Српској.

Носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи Републике Српске пријавити обавезу доприноса за 2020. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2020. годину у складу са прописима о противградној заштити, додаје се у саопштењу.

Наводе да су пољопривредна газдинства уписана у регистар газдинстава дужна да сваке године, од 1. јануара до 15. маја, Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) пријаве податке о начину коришћења регистрованог земљишног посједа, односно податке о засијаним пољопривредним културама, врстама и тренутном бројном стању сточног фонда.

Упис у регистар газдинстава или у регистар корисника добровољан је и бесплатан, а газдинство се уписује као комерцијално или некомерцијално.

Извор: Општина Фоча