НајновијеФочаХроника

ПУ Фоча: У мају повећан број саобраћајних незгода

На подручју Полицијске управе Фоча током маја мјесеца број саобраћајних незгода већи је за више од 100 процената у односу на исти период прошле године, због чега ће у наредном периоду полиција појачати контролу, истакнуто је на данашњој конференцији за новинаре представника Управе. Број кривичних дјела мањи је за седам одсто.

Презентујући резултате рада ПУ Фоча за протекли мјесец, замјеник начелника Управе Раденко Васиљевић, навео је да је полиција задржала  висок степен расвијетљености кривичних дјела што потврђује податак да укупна расвијетљеност износи више од 100 одсто. У мају су забиљежили 13 кривичних дјела, једно мање него у истом мјесецу лани.

„У структури кривичних дјела и даље доминирају дјела из области општег криминалитета, међу којима су највише имовински деликти-крађе и тешке крађе, дакле дјела мотивисана стицањем противправне имовинске користи. Тежа кривична дјела нису регистрована”, рекао је Васиљевић.

Јавни ред и мир у мају нарушен је седам пута, а полиција је забиљежила девет прекршаја, 74 одсто мање него лани. Међутим, након дужег временског периода стагнације у мају се догодило 28 саобраћајних незгода, 115 одсто више него лани у истом мјесецу када је забиљежено 13.

„Евидентирана је једна саобраћајна незгода са смртно страдалим лицем, двије незгоде са тешко повријеђеним лицима, једна са лакше повријеђеним, док су 24 незгоде забиљежене са материјалном штетом. Према томе, дошло је до погоршања стања безбједности саобраћаја”, навео је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено 40 возача, више за 122 процента у односу на упоредни период, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 23 возача, а девет због управљања возилом под дејеством психоактивних супстанци. Из саобраћаја је искључено и десет возила, четири због техничке неисправности.

У наредном периоду полиција ће, уз помоћ специјалних уређаја, спроводити појачану контролу возила и лица у циљу побољшања стања безбједности у области саобраћаја. Стање укупне безбједности полиција је оцијенила задовољавајућим.

Извор: Радио Фоча