НајновијеФочаХроника

ПУ Фоча: У априлу мање кривичних дјела, повећан број саобраћајних несрећа

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча у априлу је дошло до смањења броја кривичних дијела у односу на исти период прошле године. Смањено је и нарушавање јавног реда и мира, док је повећан број саобраћајних несрећа, речено је на конференцији за новинаре ове Управе.

Полиција је у априлу евидентирала 24 кривична дјела, што је за осам одсто мање у односу на прошлу годину када их је било 26. Нису забиљежена тешка кривична дјела која би довела до узнемирења јавности, каже начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић

„Према структури преовладавају кривична дјела општег криминалитета и било их је укупно 21, док су три кривична дјела из области привредног криминалитета. Проценат расвијетљености кривичних дјела износи око 71 одсто”, рекао је Томовић.

Евидентирано је 13 нарушавања и 17 прекршаја јавног реда и мира, што је смањење за 69 одсто у односу на април прошле године, док је број саобраћајних несрећа са прошлогодишњих 10 повећан на 28.

„У саобраћајним несрећама четири лица су имала лакше тјелесне повреде, док је једно лице теже повријеђено. Из саобраћаја су искључена 33 возила, највише због техничке неисправности. Када су у питању возачи, из саобраћаја је искључен 41 возач, што је повећање у односу на прошлу годину када их је искључено 11. Највише возача искључено је због управљања возилом под дејством алкохола. Због управљања возилом под дејством дрога и психоактивних супстанци из саобраћаја је искључено девет возача”, рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Као разлог за већи број саобраћајних несрећа у односу на април прошле године, начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић навео је да је прошлог априла био полицијски час и забрана путовања ван мјеста пребивалишта, што је утицало на смањен интензитет саобраћаја.

На конференцији за новинаре истакнуто је да је стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Фоча задовољавајуће.

Извор: Радио Фоча