НајновијеФочаХроника

ПУ Фоча: Смањење броја кривичних дјела у јануару

На подручју које покрива Полицијска управа Фоча током јануара дошло је до смањења стопе криминалитета у односу на исти период претходне године. Задржан је висок степен расвијетљености кривичних дјела, а стање безбједности је задовољавајуће, речено је на редовној конференцији за новинаре Управе.

Број кривичних дјела у јануару смањен је за 16 одсто у односу на исти период прошле године. Укупно је било 16 кривичних дјела, од чега је 11 из области општег криминалитета. Откривена су четири кривична дјела из области привредног криминалитета и једно из области злоупотребе опојних дрога.

-Извршиоци 13 кривичних дјела су познати, док су непозната лица или више њих извршила три кривична дјела. Проценат укупне расвијетљености кривичних дјела у континуитету је висок и за јануар износи око 94 одсто, док је коефициент кривичних дјела која су извршили непознати починиоци око 67 одсто- рекао је начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић.

Забиљежено је 13 нарушавања јавног реда и мира и 19 прекршаја, што је за 21 одсто мање у односу на јануар прошле године.

Када је у питању безбједност саобраћаја, истакнуто је смањење броја повређених у саобраћајним несрећама.

„Евидентиране су 22 саобраћајне незгоде, од чега је 21 са материјалном штетом и једна са лакшим тјелесним повредама. Нисмо имали саобраћајних несрећа са погинулим или тешко повријеђеним лицима. Двије особе лакше су повријеђене, у односи на четири у истом периоду прошле године”, рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Крунић је навео да су у јануару 24 возила искључена из саобраћаја због техничке неисправности и истека регистрације возила, док су евидентирана 602 прекршаја прекорачења брзине кретања возила.

„Такође, из саобраћаја су искључена 42 возача, од чега су 33 искључена због вожње под дејством алкохола. Из саобраћаја су искључена и четири возача искључена због тога што је утврђено да су управљали возилом под утицајем опојних дрога и психоактивних супстанци”, рекао је Крунић

Из Полицијске управе Фоча апеловали су на возаче путничких аутомобила да због погоршаног стања безбједности возе опрезно на дионици пута Брод на Дрини-Шћепан Поље, гдје је привремено обустављен теретни саобраћај.

Извор: Радио Фоча