НајновијеФочаХроника

ПУ Фоча: Прву половину године обиљежио повећан број саобраћајних несрећа

Полицијска управа Фоча у протеклих шест мјесеци евидентирала је 43 саобраћајне несреће више него у истом периоду прошле године. У благом порасту је и број кривичних дјела, међу којима није било тежих случајева криминалитета, речено је на конференцији за новинаре на којој су представљени резултати рада ове Управе у првој половини године.  

Полиција биљежи 112 кривичних дјела, што је за око два одсто више у односу на лани, када их је било 110. Степен укупне расвијетљености кривичних дјела је 93 одсто, каже начелник Одјељења криминалистичке полиције ПУ Фоча Душко Томовић.

„По структури, 88 кривичних дјела је општег криминалитета, у области привредног криминалитета биљежимо 18, док су по три кривична дјела из области безбједности саобраћаја и злоупотребе опојних дрога. У наредном периоду полицијски службеници ће плански спроводити активности на сузбијању кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога”, рекао је Томовић.

У првој половини године, са прошлогодишњих 106 број саобраћајних несрећа повећан је на 149. Евидентирана је једна саобраћајна несрећа са смртно страдалим лицем, седам особа задобило је теже тјелесне повреде, док је 27 особа лакше повријеђено.

„Најчешћи узроци саобраћајних незгода су неприлагођена брзина и управљање возилима под утицајем алкохола. У претходном периоду полиција је појачала активности тако да смо издали око седам хиљада прекршајних налога. Из саобраћаја је искључено 139 возила, као и 316 возача. Највише возила искључено је због техничке неисправности”, рекао је начелник Одјељења полиције ПУ Фоча Воислав Крунић.

Јавни ред и мир нарушен је 63 пута, а евидентирано је 79 прекршаја. Забиљежен је један напад на полицијске службенике и 20 случајева ометања рада државних органа.

„Биљежимо смањење за 49 процената, до којег је дошло због ограниченог кретања људи током упоредног периода из прошле године. Нисмо имали тежих прекршаја јавног реда и мира у којим је учествовало више лица”, рекао је начелник ПУ Фоча Велимир Костовић.

На конференцији за новинаре истакнуто је да је стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Фоча задовољавајуће.

Извор: Радио Фоча